Dela rum

två barn i samma rum

I Sverige har vi tack vare vårat fokus på individualitet börjat se det som en självklarhet att alla barn skall ha ett eget rum. Detta tar många gånger och ställer omöjliga krav på föräldrar som separerat och mor smått eller familjer som bor i en storstad där bostadspriserna är höga. 

Sanningen är den att barn oftast inte alls mår dåligt av att inte ha ett eget rum fram till de är tonåringar, men även då kan det fungera genom lite smart inredning. Tänk även på att sätta upp klara regler när barnen delar rum så att de vet vad som gäller när någon har kompisarna över eller vilka möbler som tillhör vem. På så sätt blir det mindre konflikter att ta hand om.

Förvaring

En av de sakerna som kan ställa till det när man försöker flytta ihop barnen i ett enda rum är förvaringen. De flesta barnen har i då otroligt många leksaker och att få plats med alla dessa kan vara en utmaning. Se gärna till att båda barnen får egna hyllor och lådor där de kan försvara saker.

Indelning

När barnen är äldre eller om de vill vara mer självständiga kan det vara smart att dela in deras rum så att båda kan känna att de har sin egna lilla hörna.Bokhyllor kan vara bra att använda för att konstruera dessa avskiljningsväggar. Även draperier kan fungera bra om rummet är extra litet.

Extra smått

Om rummet är väldigt litet och ni fortfarande vill att det skall innehålla utrymme för lek så kan en våningssäng vara den rätta lösningen. Allra mest kompakt blir det med denna hopvikbara varianten som vi tidigare nämnt.

Posted: onsdag, juni 10th, 2015 @
Categories: Kläder.
Subscribe to the comments feed if you like. Both comments and pings are currently closed.