Träning med småbarn hemma

Att hålla igång sin träning och hälsa med småbarn hemma är tufft. Det är svårt att hitta tid, och för det mesta är man ganska trött efter att ha lekt med ungarna hela dagen. En av de bästa träningsmetoderna är cykling. 

Att cykla fungerar även när barnen blir äldre. Medan barnen fortfarande är små kan man skaffa ett barnsäte att fästa bakom sadel och har du flera småbarn kan man också välja att skaffa en vagn som man drar dem i bakom cykeln. Du kan inte cykla terräng, eller kanske så fort som du velat, men du får komma ut och umgås med barnen samtidigt som du får träning. Mät upp en lämplig rutt som du vet inte tråkar ut barnen och som ger er alla chansen till frisk luft. Kanske kan ni cykla till en lekpark lite längre bort från huset och väl framme får barnen leka av sig med du slappnar av eller deltar för att förbränna ännu mer.

När barnen blir äldre är det dags för dem att ha egna cyklar. Då tycker de att det är ännu roligare att vara ute, så du får chansen att förlänga er cykeltur och kan åka lite i terräng (såvida barnen klarar av det). Förhoppningsvis blir dessa cykelturer en tradition som ni fortsätter med i flera år. Det är bra träning för dig, träning för barnen och ni får umgås!